nieuws ≫ uitgetreden-vennoot-is-aansprakelijk-voor-huurachterstand-die-is-ontstaan-na-zijn-uittreding

Uitgetreden vennoot is aansprakelijk voor huurachterstand die is ontstaan na zijn uittreding

maandag 22 november 2021

Wie als vennoot uit een vennootschap onder firma uittreedt, is daarmee niet zonder meer ook van alle verplichtingen af. Let daarom op welke verplichtingen u als vennoot bent aangegaan in overeenkomsten die ook na uw uittreden nog doorlopen.

Dat bleek onlangs voor de rechtbank Rotterdam. Het ging daarbij om aansprakelijkheid voor een huurschuld die na uittreden was ontstaan. Echter, als de uitgetreden vennoot destijds samen met zijn of haar medevennoot de huurovereenkomst hebben ondertekend, waarin is bepaald dat beiden zich tot de einddatum van de overeenkomst hebben verbonden, dan kunnen zij ook beiden worden aangesproken op nakoming daarvan. De hoofdelijke aansprakelijkheid eindigt dus niet zonder meer door uittreden als vennoot of zelfs door ontbinding van de vennootschap.

Om dat te voorkomen kan een uittredende vennoot aan de verhuurder vragen hem of haar te ontslaan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Zonder dat moet de uittredende vennoot mede opdraaien voor de gevolgen.

Wilt u meer weten over hoofdelijke aansprakelijkheid in vennootschappen en het beperken daarvan? Bel ons voor het maken van een afspraak.



Terug